Edukacija i poslovni saveti

Tehnologija kao podrška upravljanju ljudskim resursima

Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Tehnologija kao podrška upravljanju ljudskim resursima

Korišćenje modernih HR softverskih alata za automatizaciju procesa, analizu podataka o zaposlenima i unapređenje komunikacije olakšava posao HR timovima i omogućava im da se fokusiraju na strateške inicijative, a istovremeno smanje administraciju.

 Regrutovanje i selekcija:

AI- powered Talent sourcing platforms: Platforme kao što su LinkedIn Recruiter ili Entelo koriste AI za identifikovanje potencijalnih kandidata koji odgovaraju profilu posla na osnovu podataka iz javno dostupnih izvora.

Automatizovani procesi selekcije: Alati poput HireVue koriste AI za analizu video intervjua kandidata kako bi identifikovali ključne veštine, osobine ličnosti i kompetencije koje odgovaraju zahtevima posla.

Analiza zaposlenih:

HR Analytics Platforms: Softverske platforme kao što su Visier ili Oracle HCM koriste AI za analizu podataka o zaposlenima kako bi identifikovali trendove, predvideli potrebe za razvojem i otkrili faktore koji utiču na zadovoljstvo i zadržavanje zaposlenih.

Sentiment Analysis Tools: Alati poput Glint- a koriste AI za analizu povratnih informacija zaposlenih putem anketa ili komentara kako bi razumeli stavove, osećanja i raspoloženje zaposlenih.

Obuka i razvoj:

Personalizovani LMS (Learning Management Systems) kao što je Kampster, koriste AI za preporuku personalizovanih kurseva i resursa za obuku na osnovu individualnih potreba i ciljeva zaposlenih.

Virtualni asistenti za obuku: Alati kao što je Pymetrics koriste AI za simuliranje interaktivnih obuka i vežbi kako bi pomogli zaposlenima da razviju određene veštine i kompetencije.

Upravljanje ljudskim resursima je multidimenzionalno polje koje zahteva emocionalnu inteligenciju, posvećenost razvoju ljudi i agilnost u rešavanju različitih izazova. Kroz efikasno upravljanje ljudskim resursima uz pomoć moćnih AI alata, organizacije grade snage koje ih čine konkurentnima na tržištu i omogućavaju rast i uspeh na dugoročnom nivou.

 

2024-04-23

Autor: Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Administrator Kampster zajednice.

Imate pitanja za Kampster? Javite se: