Motivacija

Želite da učite jezik na zabavan i motivišuć način? Mi ćemo vam otkriti kako.

Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Želite da učite jezik na zabavan i motivišuć način? Mi ćemo vam otkriti kako.

U savremenom svetu, učenje novog jezika ne mora biti dosadno ili teško. Ovim putem želimo da podelimo sa vama praktične savete kako da uživate u učenju jezika, koristeći metode koje će vas motivisati i olakšati proces pamćenja.

Pesme i filmovi sa titlovima

Birajte sadržaje koji vam se dopadaju. Prilikom stvaranja pozitivnih asocijacija u mozgu, informacije ostaju trajnije upamćene. Nemojte sebe forsirati ako ne razumete u početku. Trebaće vam malo vremena da se naviknete jer je slušanje veština koja se vežba, kao i svaka druga. 

Postavite sebi dnevni cilj. Film možete gledati 10 ak min sa engleskim titlom, a zatim nastaviti sa srpskim. Jako je važno da ne postavite sebi previsoke ciljeve, jer je tako veća verovatnoća da ćete biti razočarani i prestati da je radite. 

Držite svesku pri ruci i zapišite par fraza ili reči koje želite da usvojite.

 

Koristite znaje drugih jezika, povezujte i asocirajte

Iskoristite znanje drugih jezika uz pomoć lažnih prijatelja. Šta su lažni prijatelji? To su reči koje izgledaju slično u dva jezika, ali imaju različita značenja. Ova pojava može biti izvor smeha i zabave dok učite jezik. Pronalaženje lažnih prijatelja učiniće proces učenja zanimljivim i omogućava lakše pamćenje. Na pr: u engleskom jeziku WHERE znači GDE, dok u nemačkom reč WER znači KO. Zanimljivo, zar ne?

 

Aplikacije za učenje jezika

Postoji mnogo odličnih aplikacija za učenje jezika, a izbor zavisi od vaših preferencija, ciljeva i stilova učenja. Evo nekoliko popularnih aplikacija koje su poznate po svojoj efikasnosti:

  • Duolingo:

Duolingo je besplatna aplikacija koja koristi zabavne i interaktivne lekcije, uključujući igre i kvizove, kako bi vam pomogla da naučite jezik.

  • Babbel:

Babbel je fokusiran na praktičnu upotrebu jezika i prilagođen je individualnom nivou znanja. Pruža konverzacije, gramatiku i vežbe izgovora.

  • Memrise:

Memrise se oslanja na metodu učenja pomoću memorijskih karata i ponavljanja. Takođe ima video lekcije koje uključuju native govornike.

  • Busuu:

Busuu kombinuje učenje jezika s društvenom interakcijom. Omogućava vam da vežbate s native govornicima i dobijate povratne informacije.

 

Ako pak preferirate da učite na domaćoj platformi i sa svog jezika, Kampster je tu za vas!

Učenje stranog jezika može biti uzbudljivo putovanje, a korišćenje zabavnih tehnika, poput istraživanja lažnih prijatelja, dodaje dozu humora i radosti. Smeh je sjajan saveznik na putu ka uspešnom savladavanju novog jezika. Zato, uključite zabavu u svoj proces učenja i uživajte u svakom koraku!

 

2024-04-11

Autor: Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Administrator Kampster zajednice.

Imate pitanja za Kampster? Javite se: