Edukacija i poslovni savjeti

Nađite mentora i osigurajte si napredak

Campster Admin

Nađite mentora i osigurajte si napredak

Je li mentor samo profesor koji daje temu za seminiraski ili neki drugi rad? Mora li nas mentor uvijek ocjenjivati? I zadnje, koja je točno uloga mentora?

Jeste li znali?

U Sjedinjenim Američkim Državama na sjevernoj obali države Ohio u blizini Clevelanda nalazi se grad koji nosi ime Mentor :) Termin naravno ne potječe od grada, nego je grčkog porijekla i označava stručnog savjetnika. Danas se pod terminom mentora podrazumijevaju različite uloge.

Mentoriranje
Pozivamo vas da razmislite detaljnije o konceptu mentoriranja i uzmete u obzir nekoliko činjenica koje navodimo za vas u nastavku.

Mentorstvo pomaže u karijeri i mentorima i onima koje mentoriraju. Istraživanja pokazuju da osobe koje imaju mentore brže napreduju, dobivaju veće povišice i smanjuju rizik od burnout-a na poslu. Tako je, dobar mentor će vam pomoći u postavljanju granica i realnijih rokova. 

Zbog toga vam preporučujemo da razmislite imate li već mentora? Ako nemate, možete li ga naći? Hajde da vidimo.

Kako naći mentora?

Period u kojem se nalazimo može vam djelovati kao nepovoljan za nalaženje mentora. Kako da vam to ipak uspije?

  • Prije svega, počnite se što prije umrežavati s ljudima i naviknite se na online dogovore i suradnje. Stvorite si priliku da upoznate interesantne ljude izvan svojeg ureda ili čak industrije u kojoj radite.
  • Nemojte se bojati kontaktirati ljude za koje mislite da vam mogu pomoći. Ako vam je nelagodno kontaktirati potpune strance, počnite s poznanicima ili preporukama svojih prijatelja.
  • Istražite mogućnosti. Društvene mreže i platforme mogu biti odlično mjesto za ostvarivanje novih kontakata i poznanstava.

Može vam djelovati da je ovo previše truda za nešto što vam ne garantira opipljiv rezultat, ali ako ustrajete, vaš trud će se višestruko isplatiti s vremenom.

Naši tečajevi koji vam mogu pomoći poboljšati svoju poziciju i lakše naći mentora su:

Asertivna komunikacija

Poslovna komunikacija i bonton

Pregovaranje - tehnike uspješne prodaje

2021-02-23

Autor: Campster Admin

Imate pitanja za Campster? Javite se: