Edukacija i poslovni savjeti

Napišite prijavu za posao koja privlači pažnju - posao u doba korone

Campster Admin

Napišite prijavu za posao koja privlači pažnju - posao u doba korone

Traženje posla nikad nije lako, ali u ovo doba je posebno izazovno. Ipak, ne možemo odgoditi ovu potragu za neka bolja vremena, nego se moramo suočiti sa stvarnošću. Vjerojatno ste i sami čuli priče koje kruže - da posladavci ne mogu izabrati kandidata jer im se jednostavno prijavljuje previše dobrih kandidtata u posljednje vrijeme? To je istina. Nažalost, konkurencija na tržištu rada je nikad veća. Zbog toga smo za vas pripremili savjete kako napisati prijavu za posao koja će se izdvojiti od ostalih.

Što možete učiniti da se izdvojite i osigurate si taj intervju?

Nadmudri algoritam

Prvo, morate nadmudriti algoritme koje mnoge kompanije koriste da filtriraju prijave za posao. Kako ćete to napraviti? Obavezno koristite ključne riječi iz opisa posla u oglasu i pojednostavite formatiranje prijave - nekonvencionalni rasporedi i dizajni često mogu dovesti do isključivanja vaše prijave iz daljnje selekcije. Ako je, na primjer, oglas za posao za poziciju marketing managera, a vi osim marketinga imate iskustva i u project managmentu, važno je da svoju prijavu prilagodite konkretnom oglasu. Ne kažemo vam da prešutite svoje iskustvo iz drugih područja, nego u prvi plan istaknite iskustvo i znanja koji su relevantni za konkretnu poziciju za koju aplicirate.

Ispričajte svoju priču

Također se pobrinite da vaša prijava zaista priča vašu priču. Nakon što ste pobijedili algoritam, vaša prijava stiže do ljudi koji odlučuju o tome hoćete li biti pozvani na razgovor.  Jednom kad se ta prijava nađe u rukama druge osobe, želite da ona ima jasnu sliku tko ste, gdje ste bili i kud se nadate da idete - a ne samo popis vještina. Možete uvrstiti kratak rezime svojeg iskustva i onoga što nudite.

Projekti i volontiranja

Nemojte svoja iskustva ograničavati na plaćeni posao: koji su to projekti i volontiranja koja mogu pokazati da ste pravi kandidat za određenu poziciju? Vaš prvi korak naprijed u daljnjoj karijeri ie odlična prijava za posao. Zbog toga joj posvetite vrijeme i pažnju koju zaslužuje.

Za vas imamo sjajne tečajeve koji vam mogu puno pomoći u tome:

Poslovna komunikacija i bonton

Copywriter

2021-02-23

Autor: Campster Admin

Imate pitanja za Campster? Javite se: