Campster vijesti

Pomičemo granice online edukacije: Campster uvodi sustav adaptivnog učenja uz podršku Fonda za inovacijsku djelatnost

Campster Admin

Pomičemo granice online edukacije: Campster uvodi sustav adaptivnog učenja uz podršku Fonda za inovacijsku djelatnost

Uočavajući nedostatke online tečajeva razvijena je Campster metodologija koja je u fokusu imala jačanje motivacije polaznika za završavanjem edukacije i stjecanjem tržišno orijentiranih znanja i vještina. 

Za postizanje ovog cilja potrebno je bilo dizajnirati ekosistem učenja koji podržava korisnike na njihovom putovanju učenja i obećava im uspjeh u učenju. Kako je postotak završetka tečajeva na Campster platformi veći za čak 3 puta možemo ponosno reći da smo uspjeli u tome. Ali to nam je dalo vjetar u leđa da dodatno unaprjeđujemo Campster!.

Uz podršku Fonda za inovacijsku djelatnost Republike Srbije, u okviru Programa ranog razvoja, Campster je započeo razvoj sistema adaptivnog učenja - AI tutor.

Što podrazumijeva sistem adaptivnog učenja?

Adaptivni sistem online učenja smatra se vrhuncem obrazovanja u virtualnom okruženju zato što omogućava maksimalno prilagođavanje tijeka učenja svakom polazniku, njegovim navikama i osobnosti. Ključna problematika koju Campster AI tutor želi riješiti je nedostatak motivacijskog, socioemocionalnog i psihološkog aspekta online podučavanja.

Statistički podaci navode da u prosjeku svega 10% korisnika svih svjetskih platformi za učenje započne i završi online tečaj. To znači da samo 1 od 10 polaznika globalno zaista usvoji prezentirana znanja i vještine kroz tečaj. Ovi podaci ne samo što govore o neophodnosti redizajna tijeka učenja, već apeliraju i na neophodnost evidentiranja personaliziranih kliznih točaka koje dovode polaznika do odustajanja.

Što polaznicima omogućava Campster AI tutor?

Kako bismo eliminirali navedene probleme i proces online učenja približili idealu započeli smo rad na AI tutor aplikaciji koja rješava dva ključna problema:

  • Stvara interaktivno okruženje za poticanje motivacije za učenjem.
  • Kreira personaliziran tijek učenja s ciljem vođenja korisnika kroz korake učenja i izazivanja da ostvare rezultate učenja.

Campster AI tutor imat će zadatak svakom polazniku kreirati personalizirano putovanje učenja, stvoriti izazove učenja koji su dovoljno teški da polaznike održe motiviranim, ali i dovoljno ostvarivi da polaznici ne odustanu. 

Na razvoju metodologije i sistema Campster adaptivnog učenja vrijedno radi cjelokupan Campster tim koji prati podatake svih polaznika na platformi, bilježi obrazovne performanse polaznika, prati pravila postizanja rezultata i navedene podatke povezuje sa psihološkom i socioemocionalnom dimenzijom učenja koje moraju biti obavezan element personaliziranog „puta učenja“.

I ono najvažnije, adaptivno učenje pružit će polaznicima Campster tečajeva kontinuirano uvježbavanje stečenih vještina, a to je najvažniji korak u edukaciji, zar ne?

2021-10-09

Autor: Campster Admin

Imate pitanja za Campster? Javite se: