Edukacija i poslovni savjeti

Ostvarite svoj cilj bez puno muke - a evo i kako

Campster Admin

Ostvarite svoj cilj bez puno muke - a evo i kako

U moru savjeta o tome da ostanete fokusirani i usredotočeni na jedan cilj, koliko je onih koji se odnose na to kako postići sve to? Potrudili smo se da vam u kratkim crtama pomognemo u ovim izazovima.

Fokusitajte se na jedan cilj

Većina nas je svjesna da je loša ideja raditi na ostvarenju više ciljeva odjednom, ali ipak - većina i dalje pokušava. 😀

Jeste li i vi dio te većine?

Zastanite na trenutak i razmislite dobro - koji vam je cilj trenutno najvažniji. Budite iskreni i pripremite se - odgovor vas može iznenaditi. Užurban način života često nam zamagli sliku kamo želimo krenuti u životu. Jednostavno, upadnemo u kolotečinu i ne razmišljamo mnogo. Ne dozvolite da vam se to dogodi. Zamislite ovaj primjer: težite unaprjeđenju i ulažete svoje znanje, vrijeme i energiju u pripremi za to. Paralelno planirate osnovati obitelj. Što vam je u tom trenutku važnije? Oba odgovora su u redu, ali upravo o takvoj vrsti šire slike govorimo. Budite iskreni prema sebi i fokusirajte se na jedan cilj. Fokus na jedan cilj neće vam onemogućiti da radite na više frontova, ali će stvari postaviti po prioritetima.

Imate li ono što je potrebno?

Izdvojite malo vremena da ustanovite imate li ono što vam je potrebno za ostvarenje cilja. Ako niste sigurni, konzultirajte se s najbližima. Udvoje lakše nastaju ideje.

“Što misliš, koji je najvažniji cilj na kojem mogu raditi u ovoj godini?”

Napravite popis onoga što vam je potrebno kako biste ostvarili svoje dugoročne ciljeve, poput:

  • vještina, 
  • znanja,
  • resursa i tome slično. 

Ako ne vidite trenutni napredak, nemojte odustajati. Pričekajte najmanje šest mjeseci. Do tad ćete već osjetiti jeste li na pravom putu. 🔀

Kako biste ostvarili svoje ciljeve, trebate ih dobro isplanirati.

Preporučujemo vam nekoliko tečajeva koji vam mogu pomoći kako u definiranju, planiranju, tako i u ostvarivanju ciljeva:

Time management

Event management 

2021-02-23

Autor: Campster Admin

Imate pitanja za Campster? Javite se: