Edukacija i poslovni savjeti

Tijekom korone veći je rizik od burnout-a - uzmi odmor što prije!

Campster Admin

Tijekom korone veći je rizik od burnout-a - uzmi odmor što prije!

Koliko ste se puta uhvatili da žrtvujete svoje slobodno vrijeme ili odmor zbog obaveza na poslu? Koliko ste spremni na kompromise i dogovore oko vašeg privatnog slobodnog vremena i planova? Kompromisi trebaju postojati, kao i nastojanje da se uklopite sa svojim kolegama, ali pazite da ne upadnete u zamku. Odmor je izuzetno važan za svakoga od nas.
Moguće je da spadate u one koji su zbog situacije s virusom morali otkazati svoje planove za odmor. Možda vam je otkazan aranžman, možda let, a možda niste ništa ni isplanirali zbog situacije koje se mijenjala iz dana u dan.

Uz brigu za zdravlje i stres zbog svih promjena koje se događaju, lako je pomisliti da je najbolji način da samo nastavimo raditi i da nemamo volje planirati odmor.

Nemojte raditi grešku - idite na odmor!

Sve studije pokazuju da naša efikasnost pada kad radimo duži period bez odmora. Možda će planovi biti drugačiji nego prethodnih godina, ali odmor je i dalje odmor i mnogo njegovih prednosti vam nitko ne može oduzeti! Nije kasno da počnete planirati, samo ne zaboravite:

Važno je imati jasan plan!

Spontani bijeg iz svakodnevice ima svoje prednosti, ali sve studije ipak pokazuju da loše isplaniran odmor sa sobom ipak nosi mnogo stresa koji nam može pokvariti uživanje. Zbog toga vam predlažemo da napravite sljedeće:

  • Razmislite koju vrstu iskustva želite imati? Je li vam važno da se na ovom odmoru kupate, da odete na neku planinu ili obiđete neki povijesni spomenik?
  • Koje vrste aktivnosti najbolje utječu na vas? Što puni vaše baterije? Je li to izležavanje pored bazena, planinarenje ili mijenjanje više lokacija tijekom jednog dana?
  • Promijenite okolinu! Ne podcjenjujte važnost izmještanja iz svakodnevne rutine. Možda ćete na odmor otići negdje blizu, ali je ipak važno promijeniti prostor. I navike - nemojte raditi na odmoru.
  • Stvarajte nove uspomene! Fotografirajte se, zapisujte, neka ova godina uz sve što je donijela bude i godina lijepih uspomena koje ćete sami stvoriti.

Niste sebični ako mislite na sebe. Produktivnost je moguća samo kad ste odmorni. Mnogo ljudi je ove godine počelo uzimati po nekoliko slobodnih dana umjesto vezanog godišnjeg odmora. Zašto ne? Nekoliko produženih vikenda, značajno mogu poboljšati kako se osjećate. Razmislite i ohrabrite se da se bolje organizirate.

Tečajevi koji će doprinijeti da bolje razumijete svoje potrebe, ali i pomoći vašim organizacijskim vještinama su:

Rezlijentnost - Ključ uspjeha u teškim situacijama

Asertivna komunikacija

Event management

2021-02-23

Autor: Campster Admin

Imate pitanja za Campster? Javite se: